Help! Ik heb een (technische) vraag!

Neem vooral contact met ons op. Of je nu een support vraag hebt, je VPS of andere dienst functioneert niet, of iets wilt weten voordat je een dienst bij ons af neemt, we geven je graag antwoord.

tags: support

Filteren / firewallen jullie poorten?

Ja. Omdat het bij ons toegestaan is Windows te gebruiken, maar het overlast veroorzaakt en gevaarlijk is om Windows shares met de buitenwereld te delen, filteren we expliciet SMB verkeer (poorten 445 en 3020) op de externe interfaces. Op interne interfaces is het in een aantal gevallen wel toegestaan.

Buiten SMB, word er niet gefilterd op de externe interfaces tenzij dit om redenen tijdelijk of permanent noodzakelijk is. Het is dus gewoon mogelijk email te ontvangen of versturen vanaf je VPS of andere dienst.

Uiteraard melden we het op onze website mochten we meer poorten (gaan) filteren.

tags: VPS, windows

Ik ben geïnteresseerd, hoe kan ik kennis met jullie maken?

Allereerst via deze website.

Daarnaast hebben we een actieve Facebook groep waar iedereen van harte welkom is die ons beter wil leren kennen. Deze groep is niet publiek, maar in principe laten we iedereen toe en is deze zeker niet members-only. (Veroorzaak je overlast, dan grijpen we uiteraard in. De groep heeft wel moderators.)

Voor nieuws / announcements hebben we ook een Facebook pagina.

tags: ANMD, facebook

Jullie presenteren je als een community, waar merk ik dat aan?

We hebben een actieve Facebook groep voor- en door deelnemers en andere geïnteresseerden. Daarnaast willen we regelmatig zowel technische als sociale evenementen organiseren. Er word bijvoorbeeld nagedacht over workshops om ons platform beter te leren kennen en te gebruiken, zijn we te vinden op bijeenkomsten van gerelateerde organisaties als de NLLGG, etc.

Meer informatie over deze evenementen publiceren we via onze website (Nieuws) en via Facebook.

tags: ANMD

Waarom zijn jullie een stichting en geen vereniging?

Een stichting is in de praktijk over het algemeen slagvaardiger dan een vereniging.

Het zijn beide prima bestuursvormen voor een rechtspersoon met een ideëele doelstelling. Het grootste verschil is dat bij een vereniging de zgn. Algemene Ledenvergadering (ALV) het hoogste orgaan is en het beleid van de vereniging bepaald. Bij een stichting is het bestuur het hoogste orgaan. Dat betekend dat het bestuur zelfstandig de koers van de stichting kan en mag bepalen.

Wij vinden de mening van onze deelnemers belangrijk, maar vinden slagvaardigheid zwaarder wegen dan formele inspraak door leden.

tags: ANMD

Kan ik IPv6 gebruiken op mijn VPS of andere dienst?
Dat is op dit moment nog niet mogelijk. We verwachten wel dat we op korte termijn IPv6 gaan ontsluiten en beschikbaar stellen voor al onze deelnemers. Hierover zijn reeds afspraken gemaakt met onze colocatie / netwerk partij.

tags: IPv6

Kan ik via Stichting An Measín Dénártha ook domeinnamen registreren?

Ja, dat is mogelijk.

Wij mogen domeinen voor onze deelnemers registreren bij onze vaste partij hiervoor, TransIP. Zie ons prijsoverzicht voor de prijzen en hoe een domeinnaam aan te vragen.

Het is op dit moment niet mogelijk zelf je DNS records in te stellen of te wijzigen. Wijzigingen kunnen alleen doormiddel van een email naar support@anmd.org met vermelding van je klantnummer, je naam en de wijziging(en) die je wilt doorvoeren.

tags: dns, domeinregistratie

Ik wil graag de (reverse) DNS van mijn VPS of andere dienst instellen

Dat is mogelijk, maar vooralsnog alleen doormiddel van een email naar support@anmd.org

Geef duidelijk aan welke wijziging je wil dat we doorvoeren en je naam en klantnummer.

Het spreekt voor zich dat we alleen DNS wijzigingen kunnen doorvoeren van domeinen die via ons worden afgenomen en de reverse DNS van je VPS of andere dienst waar een eigen IP adres aan gekoppeld zit.

We brengen hier geen kosten voor in rekening.

tags: dns, VPS

Hebben jullie een SLA?

Wanneer er een verstoring op treedt doen we ons uiterste best deze zo snel mogelijk te verhelpen. Omdat onze organisatie 100% uit vrijwilligers bestaat, kunnen we alleen geen garanties geven over oplos- en responsetijden.

Van onze hostingpartij en netwerkleverancier krijgen wij wél bepaalde garanties met betrekking tot stroomvoorziening, netwerk, etc. Hierover zijn met hen afspraken gemaakt. We hebben 24/7 toegang tot het datacenter zodat we als het moet, ook midden in de nacht een verstoring kunnen verhelpen. Ook kunnen we gebruik maken van zgn. "remote hands", een engineer ter plekke die - als wij daar om vragen en onder onze supervisie - naar onze systemen kijkt.

tags: sla, VPS

Hoe kan ik lid worden, wat zijn de kosten?

We zijn een stichting, dus je kunt sowieso geen lid worden. Wel zijn er andere manieren waarop je bij ons betrokken kunt zijn.

Allereerst kun je donateur worden middels het doneren van geld en/of middelen.

Daarnaast is het mogelijk om deelnemer te worden. Deelnemers hebben de mogelijkheden diensten bij ons af te nemen. De voorwaarde is wel dat je ook donateur word van de stichting.

Last but not least kun je je aanmelden als vrijwillige
r om samen de stichting vorm te geven. Denk hierbij aan het opbouwen en draaiend houden van de stichting, zowel op technisch als organisatorisch vlak, maar ook aan het adviseren van deelnemers, donateurs, vrijwilligers en mensen buiten de organisatie op gebied van hun ICT gerelateerde vragen.


Prijzen
De prijzen van onze diensten vind je hier.

tags: kosten, ANMD