Informatie

Helaas hebben we moeten besluiten onze dienstverlening per 31 september 2018 stop te zetten.

Het is niet langer mogelijk diensten bij ons af te nemen.

Zie ook: Stopzetting activiteiten AnMD per 31 september 2018. (Ná Scaoll. - Don’t Panic.)


Hostingdiensten

VPS

Wij leveren Virtual Private Servers (VPS). Je huurt je eigen stukje ruimte op onze server, die in het datacentrum hangt. Een ideale oplossing voor het ontsluiten van je diensten, zonder te hoeven investeren in eigen servers.

Deze VPS is naar keuze in te richten met geheugen, opslagruimte en extra IP adressen (IPv4 en IPv6). De minimale configuratie is 1GB geheugen, 100GB opslagruimte en 1 IPv4 adres. Uitbereidingen zijn mogelijk "zolang de voorraad strekt". Ons platform heeft uiteraard een beperkte hoeveelheid geheugen en opslagruimte, het kan dus zijn dat het op een zeker moment niet mogelijk is uit te bereiden omdat we geen ruimte hebben. We doen uiteraard ons best het platform op tijd uit te bereiden.

Voor onze VPSen hanteren we geen overbooking. Overbooking is dat er meer wordt verkocht dan er beschikbaar is. Vaak komt men daar wel mee uit omdat niet iedereen de volledige capaciteit gebruikt van het geheugen of de opslagruimte. Wij vinden dat niet netjes, we vinden dat iedereen die de dienst afneemt, deze ook voor de volle 100 procent moet kunnen gebruiken.

We zorgen voor voldoende opslagruimte voor alle deelnemers, mocht de opslagruimte ontoereikend zijn dan zorgen we óf voor extra opslagruimte, óf is het op dat moment niet mogelijk extra opslagruimte te bestellen.

Wil je meer informatie over de onderliggende hard- en software, kijk dan op deze pagina's.

Geheugen

De kleinste hoeveelheid geheugen die je kunt afnemen is 1 GigaByte. Het is mogelijk hier een veelvoud van af te nemen. Zie ook onze prijzen.

Opslagruimte

Opslagruimte gaat bij ons in eenheden van 100 GigaByte. Het is mogelijk hier een veelvoud van af te nemen. Zie ook onze prijzen.

Offsite Backups

Het is bij ons mogelijk door ons een backup van je VPS te laten maken. Deze backup word buiten onze infrastruktuur opgeslagen, zodat in geval van calamiteiten wij altijd een recente kopie hebben. Op gezette tijden maken wij een zgn. snapshot van je VPS en plaatsen deze vervolgens op een externe lokatie. Omdat we enkel een snapshot kunnen maken van je gehele VPS, is de afgenomen ruimte altijd exact gelijk aan de grootte van je VPS. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden, zie daarvoor onze prijzen.

IP Adressen

Bij iedere VPS is standaard 1 IPv4 adres inbegrepen. Extra IP adressen zijn mogelijk op aanvraag. Zie ook onze prijzen.

Dataverkeer

Voor dataverkeer hanteren we een zgn. fair use policy. Wij betalen voor bepaalde bandbreedte, het dataverkeer is hier van afgeleid. Zie hiervoor ons huishoudelijk reglement.

Setupkosten

Setupkosten zijn over het algemeen gelijk aan de kosten van 1 maand van de afgenomen dienst. Hierop is geen restitutie mogelijk.

In specifieke gevallen, bijvoorbeeld tijdens een actie, kunnen we er voor kiezen de setupkosten ook bij een kortere termijn te laten vervallen.