He's dead, Jim.

He's dead, Jim.

Mar sin, Fada, agus Go raibh maith agat as an All Éisc. - So Long, and Thanks for All the Fish.

De server staat uit, het is klaar.

Stopzetting activiteiten AnMD per 30 september 2018. (Ná Scaoll. - Don’t Panic.)

Beste iedereen,

Om met de deur in huis te vallen: We stoppen op korte termijn onze activiteiten op gebied van virtuele servers en dienstverlening.

Helaas is het ons niet gelukt financieel de stichting gezond te krijgen. Daarbij hebben afgelopen maand 2 belangrijke deelnemers hun contract met Stichting An Meaisín Dénártha (AnMD) opgezegd. Er bestond al enige tijd twijfel over de (financiële en operationele) levensvatbaarheid van de stichting, met deze 2 opzeggingen is het financiële gat té groot geworden om nog te kunnen verantwoorden.

Naast het financiële aspect is door het uitblijven van groei en actieve vrijwilligers ook de motivatie de stichting in zijn huidige vorm te besturen tot vrijwel nul gedaald. Zonder actieve vrijwilligers én een gezonde inkomstenstroom kan een stichting als de onze niet bestaan.

Alle deelnemers zijn zojuist per email ingelicht. In deze email staat ook details over de verdere concrete afhandeling.

We willen iedereen heel hartelijk bedanken voor de getoonde interesse, inzet, mogelijkheden te spreken over onze stichting, energie, ideeën, etc, etc. Hopelijk tot ziens en wellicht tot een volgende bijeenkomst van Hostingvereniging Soleus!


Harmen de Ruiter
Voorzitter Stichting An Meaisín Dénártha

Martijn van Toor
Algemeen bestuurslid Stichting An Meaisín Dénártha

Ná Scaoll. - Don’t Panic.

Verhuizing server op maandag 30 april 2018

Maandag 30 april 2018 tussen 18:00 en 20:00u zullen wij onze server intern verhuizen bij onze hoster.

Gedurende dit onderhoud zijn alle deelnemer machines niet bereikbaar.

ALle deelnemers zijn hiervan per email op de hoogte gebracht.

Voor meer informatie: Zie deze email.

Gastcollege ROC Midden Nederland 1 februari 2017

Vandaag hebben we opnieuw gastcollege gegeven bij ROC Midden Nederland, opleiding Applicatie- en Mediaontwikkeling.

Het gastcollege is gegeven aan 2 groepen van elk 25 tot 30 1e jaars leerlingen van de opleiding "Applicatie en mediaontwikkeling" van ROC Midden Nederland is gebaseerd op het college van juni 2017. Onderwerp is het spanningsveld tussen developers, beheerders, management, gebruikers, etc.

Volledige abstract en de presentatie is te vinden op onze website: http://anmd.org/page/presentaties

1 jarig jubileum

Datum : Vrijdag 27 januari 2017
Tijd : 18:00 - 23:00u
Lokatie : Florin, Nobelstraat 2, 3512 EN, Utrecht

27 januari 2017 bestaan we als stichting alweer een jaar!

Om dit te vieren willen we jullie uitnodigen met ons iets te eten en te drinken in onze Ierse stamkroeg de Florin in Utrecht op de Nobelstraat 2.

De Florin ligt op iets minder dan 20 minuten lopen van het Centraal Station, pal tegenover bushalte Janskerkhof. https://goo.gl/maps/psaXeDw7nXC2

Vanaf 18:00u zijn jullie van harte welkom voor het eten, rond 19:30u heffen we het glas op de stichting en ons jubileum.

Eet je mee? Laat dit ons vóór woensdag 25 januari weten. Stuur hiervoor een email naar bestuur@anmd.org met daarin je naam en met hoe veel mensen je komt. Wij zorgen voor een zitplaats. Kom je alleen wat drinken geef dan bij voorkeur via het Facebook evenement - https://www.facebook.com/events/1802711940002613/ - of je komt. (Heb je geen Facebook, dan mag je dit ook mailen.) Mocht de groep heel groot worden dan kan de Florin daar rekening mee houden.)

LET OP: Eten en drinken is op eigen kosten, maar mocht de groep niet al te groot zijn dan is de toast voor onze rekening.

NLLGG - zaterdag 21 januari 2017

Datum : Zaterdag 21 januari 2017
Tijd : 10:00 - 17:00u
Lokatie : Kranenburg Praktijkonderwijs, Tamboersdijk 9, 3582TZ, Utrecht

Zaterdag 21 januari zijn we weer te gast bij de Nederlandse Linux Gebruikers Groep (NLLGG).

Het belooft een interessante dag met lezigen te worden, aangevuld met een "bazaar" waar je nader kennis kunt maken met diverse open source gerelateerde organisaties zoals Stichting An Meaisín Dénártha.

Entree is zoals altijd gratis, de deuren gaan om 10:00u open.

Ben je zelf onderdeel van een organisatie en vind je het leuk zelf een stand te bemannen of wil je graag een talk geven? Neem contact op met de programma commissie van de NLLG via progcie@nllgg.nl

Het volledige programma van de dag:
https://nllgg.nl/bijeenkomst/20170121

Meer informatie over de NLLGG:
https://nllgg.nl/

Je mag natuurlijk ook lid worden van onze Facebook groep (https://www.facebook.com/groups/anmeaisindenartha/), via FaceBook aan ons sturen of ons IRC kanaal joinen. We zitten in #anmd op OFTC (irc.oftc.net). Er is ook een webchat: https://webchat.oftc.net/?randomnick=1&channels=anmd&prompt=1

T-DOSE 2016

Dit weekend waren we te gast bij T-DOSE 2016 om onze stichting te promoten. Dit hebben we gedaan door het geven van 2 talks en het bemannen van een booth.

Er was veel belangstelling uit binnen en buitenland, zowel van bedrijven (potentiële samenwerkingen) als individuen.

De slides en abstracts van onze onze presentaties staan online: https://anmd.org/page/presentaties

Uit T-DOSE is ook een directie actie gekomen, iets waar op diverse media meerdere malen naar is gevraagd: IRC

Vanaf nu hebben we daarom naast de al bestaande communicatiekanalen, een officieel en door de stichting ondersteund en beheerd IRC kanaal: #anmd op OFTC (irc.oftc.net)

Voor diegenen zonder IRC client is er ook een door OFTC beheerde webchat: https://webchat.oftc.net

Het kanaal is net zoals onze Facebook groep open voor de wereld. De huisregels zijn eenvoudig:

- Gedraag je netjes
- Voertaal is Nederlands en Engels
- Iedereen is welkom, ook niet-AnMD deelnemers

Het kanaal word beheerd door het AnMD bestuur en vrijwilligers die zich daar voor aanmelden en wij (het bestuur) accepteren als beheerder van het IRC kanaal.

Enjoy!

Een impressie:
ThumbnailThumbnail
ThumbnailThumbnail

Sponsors en Partners

Als non-profit organisatie werken we graag samen met anderen. Vrijwilligers maar ook sponsors en samenwerkingsverbanden (partners).

Met trots stellen we je jullie op de volgende pagina's aan hen voor:

Sponsors
https://anmd.org/page/sponsors

Partners
https://anmd.org/page/partners

Interesse om onze stichting te sponsoren of met ons samen te werken? Laat het ons weten via een bericht op onze Facebook pagina, een PM aan Harmen de Ruiter of een email naar bestuur@anmd.org

Gewoon een dienst afnemen of een donatie overmaken mag natuurlijk ook. Met jullie bijdrage kunnen wij een nog sterkere stichting worden. :-)

Nieuw: Offsite Backups

Vanaf nu is het mogelijk om van iedere VPS die bij ons word afgenomen, automatisch backups te laten maken.

Deze backups worden opgeslagen op een externe (offsite) locatie, waardoor ze niet alleen beschermen tegen calamiteiten op de VPS zelf (gebruikersfouten, softwarefouten, hacks, etc) maar ook tegen calamiteiten op ons platform.

We maken voor deze dienst gebruik van een combinatie van zgn. ZFS snapshots op het lokale systeem en zfs send om deze snapshots extern te plaatsen.

De prijs voor deze dienst is €5,00 per 100 GigaByte VPS diskruimte per maand. Daarnaast zijn er eenmalige kosten van €5,00 per 100 GigaByte VPS diskruimte.

Zie voor meer informatie onze prijslijst.

Direct aanvagen? Ga hiervoor naar ons bestelformulier VPS.

Als je al een VPS bij ons af neemt, is een email naar administratie@anmd.org met daarin je naam, klantnummer en VPS waarvoor je de dienst wilt afnemen voldoende.

Gastcollege ROC Midden Nederland 30 juni 2016

Vandaag hebben we een gastcollege gegeven voor ROC Midden Nederland, opleiding Applicatie- en Mediaontwikkeling. Het college is gegeven voor ongeveer 40 1e, 2e, en 3e jaars leerlingen.

De presentatie, samen met de abstract, is te vinden op onze website: http://anmd.org/page/presentaties

Een impressie:
ThumbnailThumbnailThumbnail
ThumbnailThumbnail