IPv6 Workshop / Pizzasessie mei 2016

Een impressie van onze IPv6 workshop / pizzasessie op 10 mei 2016 bij Datacenter Arnhem (http://tdca.nl/), in samenwerking met 2-Sides Education (http://2sides.nl/).

Hoofdonderwerp was een introductie in IPv6, aangevuld met een korte hands-on in een lab omgeving. In de pauze was er gelegenheid een kijkje te nemen in het datacenter waar zowel de server van de stichting hangt, als waar het event gehost werd.

De workshop is goed ontvangen en smaakt naar meer.

We gaan dit daarom vaker doen en denken aan onderwerpen als:

  • "IPv6 Advanced"
  • "Wat is er nodig een datacenter te laten draaien (inclusief uitgebreide rondleiding)"
  • "ProxMox en de inner-workings van de setup van de stichting"
  • "Wireshark"
  • diverse netwerk gerelateerde onderwerpen, etc, etc, etc.

We staan uiteraard open voor suggesties. Mocht je interesse hebben in een specifiek onderwerp of zelf een workshop of talk voor ons willen houden, laat het weten en wie weet ben jij onze volgende spreker of behandelen we binnenkort jouw onderwerp.

Presentatie NLLGG 19 maart 2016

Vandaag hebben we bij de bijeenkomst van de Nederlandse Linux Gebruikersgroep (NLLGG) een presentatie gegeven over de techniek van ons platform en de keuzes die we daarin maken.

Keuzes die niet alleen interessant zijn voor het opzetten van een platform als dat van ons, maar juist ook schaalbaar zijn van 1 enkele machine thuis, tot heel grote en kostbare setups.

Naast de presentatie hebben we ook een stand bemand om de stichting, haar sponsors en haar samenwerkingsverbanden actief te promoten.

De reacties waren erg positief en wat ons betreft is het een meer dan geslaagde dag geweest die zeker voor herhaling vatbaar is.

De presentatie, samen met de abstract, is te vinden op onze website: http://anmd.org/page/presentaties

Thumbnail

IPv6 Workshop

Datum : Dinsdag 10 mei 2016 (ovb)
Tijd : 17:30 - 22:00u
Lokatie : Data Center Arhem - Tivolilaan 251, 6802 EG Arnhem
Voor wie : ANMD Deelnemers en Geïnteresseerden
Kosten : Gratis

Programma

  • Inloop + Pizza
  • IPv6 Theorie
  • Rondleiding Datacenter
  • IPv6 Praktijk

De workshop zal verzorgd worden door Remmert Veen van 2Sides Education in Lelystad. Meer info volgt via onze bekende kanalen.

Aanmelden

Aanmelden graag doormiddel van een email aan administratie@anmd.org met daarin:

Naam :
Bedrijf/Organisatie (optioneel) :
Email :
Telefoonnummer :
Rondleiding : Ja/Nee
Theorie : Ja/Nee
Hands-On : Ja/Nee
Eten : Ja/Nee

De workshop is gratis toegankelijk voor zowel ANMD deelnemers als niet-ANMD deelnemers. Het hands-on gedeelte focust wel primair op mensen met een ANMD VPS maar we proberen dit gedeelte ook voor niet-ANMD deelnemers interessant te houden.

Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 12-15 personen. Mocht er grote interesse zijn dan zullen we de workshop op een later moment herhalen. Mochten we meer dan 15 deelnemers hebben, dan hebben ANMD deelnemers uiteraard voorrang.

LET OP:

Voor het eten vragen wij een bijdrage van 15 EUR. Wil je mee eten, meld dit tevoren in je aanmelding en zorg er voor dat de gevraagde 15 EUR vóór 10 mei staat op NL18 TRIO 0391 1201 07 t.a.v. Stichting An Meaisín Dénártha onder vermelding van "IPv6 Workshop 10 mei 2016" en je naam.

Eet je niet mee, dan is uiteraard geen bijdrage vereist. Wij zorgen voor frisdrank en iets te knabbelen.

Denk er ook aan je legitimatiebewijs (rijbewijs, ID kaart of paspoort) mee te nemen. Zonder legitimatie kunnen we je geen toegang verlenen tot het datacenter en is een rondleiding niet mogelijk.

Vragen mogen uiteraard via de reguliere kanalen gesteld worden.