Gastcollege ROC Midden Nederland 30 juni 2016

Vandaag hebben we een gastcollege gegeven voor ROC Midden Nederland, opleiding Applicatie- en Mediaontwikkeling. Het college is gegeven voor ongeveer 40 1e, 2e, en 3e jaars leerlingen.

De presentatie, samen met de abstract, is te vinden op onze website: http://anmd.org/page/presentaties

Een impressie:
ThumbnailThumbnailThumbnail
ThumbnailThumbnail

IPv6 Workshop / Pizzasessie mei 2016

Een impressie van onze IPv6 workshop / pizzasessie op 10 mei 2016 bij Datacenter Arnhem (http://tdca.nl/), in samenwerking met 2-Sides Education (http://2sides.nl/).

Hoofdonderwerp was een introductie in IPv6, aangevuld met een korte hands-on in een lab omgeving. In de pauze was er gelegenheid een kijkje te nemen in het datacenter waar zowel de server van de stichting hangt, als waar het event gehost werd.

De workshop is goed ontvangen en smaakt naar meer.

We gaan dit daarom vaker doen en denken aan onderwerpen als:

  • "IPv6 Advanced"
  • "Wat is er nodig een datacenter te laten draaien (inclusief uitgebreide rondleiding)"
  • "ProxMox en de inner-workings van de setup van de stichting"
  • "Wireshark"
  • diverse netwerk gerelateerde onderwerpen, etc, etc, etc.

We staan uiteraard open voor suggesties. Mocht je interesse hebben in een specifiek onderwerp of zelf een workshop of talk voor ons willen houden, laat het weten en wie weet ben jij onze volgende spreker of behandelen we binnenkort jouw onderwerp.

Presentatie NLLGG 19 maart 2016

Vandaag hebben we bij de bijeenkomst van de Nederlandse Linux Gebruikersgroep (NLLGG) een presentatie gegeven over de techniek van ons platform en de keuzes die we daarin maken.

Keuzes die niet alleen interessant zijn voor het opzetten van een platform als dat van ons, maar juist ook schaalbaar zijn van 1 enkele machine thuis, tot heel grote en kostbare setups.

Naast de presentatie hebben we ook een stand bemand om de stichting, haar sponsors en haar samenwerkingsverbanden actief te promoten.

De reacties waren erg positief en wat ons betreft is het een meer dan geslaagde dag geweest die zeker voor herhaling vatbaar is.

De presentatie, samen met de abstract, is te vinden op onze website: http://anmd.org/page/presentaties

Thumbnail